gallery/dbj bovenbalk

KUNSTWERKEN IN OPDRACHT

gallery/kunst in opdracht tekst
gallery/kunst in opdracht beeld

Als Speciale editie

Voor de Tourstart in 2015 maakte DBJ een speciale editie van de proloog-route door Utrecht.

Het kunstwerk is opgebouwd uit nieuwe en nostalgische onderdelen. Als uitgangspunt is een oude kaart van Utrecht gebruikt. Wij maken graag gebruik van klassieke beelden en vermengen deze met  nieuw beeldmateriaal.

DBJ nam ook deel aan de expositie 'Hotel Heroique’.

Een grote tentoonstelling in het oude postkantoor aan de Neude in Utrecht, met werk van Utrechtse en buitenlandse schilders samen met een aantal bekende Nederlandse Tour fotografen.

Het idee kwam van Jeroen Wielaert. De ras Utrechter werkt sinds 1986 als verslaggever in de Tour. Hij kent het nomadische leven van de ronde zeer goed. Het is altijd verhuizen naar andere steden, met elke keer een ander hotel elke keer met andere decoraties. De tentoonstelling toont het verhaal van die tocht, de helden, wat ze ervaren en tegenkomen.

gallery/afbeelding proloog.prent
gallery/logo tw

Als Geschenk

Voor de gemeente Houten maakte DBJ een jubileumgeschenk.

Drie grafische kunstwerken zijn door DBJ ontworpen en ingelijst. Niet alleen het ontwerp, maar ook de uitvoering van de lijst met passe-partout behoort bij het ontwerpproces.

Na een schetprocedure en meetings zijn de kunstwerken in verschillende oplages gemaakt.

gallery/afbeelding huw.prent
gallery/dbj personaliseer web

Als Certificaat of Prijs

Voor het sportgala in Houten heeft DBJ de sportwaarderingsprijs gemaakt. De eerste exemplaren werden door burgemeester Wouter de Jong aan de genomineerden uitgereikt. Hetzelfde ontwerp is gebruikt voor de sport waarderingsprijs voor enkele deelnemers aan de Olympische spelen van 2016.

 

De kunstwerken zijn gebaseerd op een klassieke sportposter.

gallery/donkerbruinejas sportwaarderingsprijs

Als gezamenlijk kunstwerk

Het Houtens kunstenaarscollectief ‘Donkerbruinejas’ heeft samen met de kunstenaars van Reinaerde (‘Het Atelier’) in Houten een kunstwerk gemaakt. De kunstenaars van Reinaerde maakten tekeningen en schilderijen met als onderwerp ‘Houten in Beeld’. Donkerbruinejas heeft deze tekeningen in een gezamelijk kunstwerk vorm gegeven. Het werk bevat de kleuren en fragmenten van de tekeningen en schilderijen in combinatie van het grafische werk van Donkerbruinejas.  Het beeld refereerd aan het oude testbeeld van TV. Het testbeeld was destijds bedoeld om je scherminstelingen goed af te kunnen stellen. Dit kunstwerk is al voor u afgestemd op kleur en inspiratie van de kunstenaars van ‘Het Atelier’.

gallery/reijnaerde dbj met lijst ii
gallery/reinaerde dbj ii

Meer informatie?   Neem even contact met ons op

Naam  
E-mail  
Bericht