gallery/dbj bovenbalk

Over Ons

DBJ is een kunstenaarscollectief bestaande uit Frank Donkers en Eelke Bruinzeel.

In de jaren 90 studeerden ze samen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht waar ze al meerdere projecten samen deden. Na hun afstuderen richtten ze samen het kunstenaarsintitiatief  Éxpodium´ op waarbij ze enkele jaren een dynamische expositieruimte aan het Ledig Erf in Utrecht beheerden. In vier jaar tijd werd hier aan  meer dan honderd startende kunstenaars de kans geboden een solo-expositie te realiseren. Hierbij stond het samenbrengen van verschillende disciplines voorop.

Vandaag de dag vormen Frank en Eelke het kunstenaarscollectief DBJ (donkerbruinejas). Het duo streeft naar pakkende toegankelijke prenten waarbij veel gekeken wordt naar gebeurtenissen en actualiteiten zoals bijvoorbeeld de Tourstart en het jaar van De Stijl in Utrecht. De werken bestaan vaak uit diverse technieken die binnen één kunstwerk samenkomen. Ook wordt een nostalgisch jasje niet gemeden.

DBJ werkt ook regelmatig in opdracht waarbij gedacht moet worden aan relatiegeschenken en kunst op maat.

DBJ streeft naar een verzorgt, kant en klaar product in oplage, wat direct aan de muur gehangen kan worden. Daarom wordt naast het maken van de beelden ook veel aandacht besteed aan een goede passende inlijsting. Uiteraard is het mogelijk  in overleg een werk te personaliseren.

DBJ

gallery/balk adresgegevens
gallery/logo tw